Анкета

Лекарите в София по-добри ли са от тези извън София?

Електрическа или традиционна четка за зъби?

И електрическата, и традиционната четка за зъби има своите предимства и недостатъци. Научете повече за тях, за да изберете най-добрата четка за вас.

Ефикасност

Електрическата четка за зъби извършва десетки хиляди движения в минута, с което има по-добър ефект при отстраняването на плаката. По принцип се смята, че електрическата четка не наранява венците.

Традиционната четка масажира венците. От друга страна, косъмчетата й по-трудно проникват между зъбите и не отстраняват толкова ефективно плаката. Заради това четкането на зъбите трябва да се последва от почистване с конец за зъби.

Употреба

Електрическата четка за зъби има своите особености по отношение на употребата – една електрическа глава за цялото семейство, а всеки адаптира на нея своята четка или всеки има своята електрическа четка. Електрическата глава на четката трябва да се зарежда редовно.

Традиционната четка има своето значително предимство – всеки член на семейството има своята четка за зъби с различен цвят и може да я използва, без да се съобразява с останалите и по всяко време. При пътуване удобството е значително по-голямо.

По отношение на цената – инвестицията в електрическата четка за зъби е значително по-голяма. Каквато и четка да изберете, не забравяйте да я подменяте с нова на всеки 2 месеца!

назад ...

Иновациите, които променят стоматологията

Страхувате се от ходенето по зъболекари?

Добрата новина е, че поредица от забележителни иновации скоро може изцало да промени преживяването.

Дори самите зъболекари са зашеметени от промените. "Развитието, което се случи откакто аз се квалифицирах преди 30 години, е удивително", казва Джак Тумба, професор по детска и възстановителна дентална медицина в Университета в Лийдс.

прочети повече ...

Бонбони за здрави зъби

Бонбони, които намаляват нивата на вредните бактерии в устата, може да се окажат ново оръжие срещу кариес. Те са проектирани да елиминират бактериите, които се залепват към повърхността на зъбите, предизвиквайки ерозия. Вместо това, вредните бактерии се поглъщат със слюнката и след това се изхвърлят от организма.

Бонбоните без захар действат с помощта на вид "полезна" пробиотична бактерия (Lactobacillus paracasei), която се свързва с вредната (Streptococcus Mutans).

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Септември

Август

Юли

Май

Април

Март

Търси в статии