Анкета

Лекарите в София по-добри ли са от тези извън София?

Електрическа или традиционна четка за зъби?

И електрическата, и традиционната четка за зъби има своите предимства и недостатъци. Научете повече за тях, за да изберете най-добрата четка за вас.

Ефикасност

Електрическата четка за зъби извършва десетки хиляди движения в минута, с което има по-добър ефект при отстраняването на плаката. По принцип се смята, че електрическата четка не наранява венците.

Традиционната четка масажира венците. От друга страна, косъмчетата й по-трудно проникват между зъбите и не отстраняват толкова ефективно плаката. Заради това четкането на зъбите трябва да се последва от почистване с конец за зъби.

Употреба

Електрическата четка за зъби има своите особености по отношение на употребата – една електрическа глава за цялото семейство, а всеки адаптира на нея своята четка или всеки има своята електрическа четка. Електрическата глава на четката трябва да се зарежда редовно.

Традиционната четка има своето значително предимство – всеки член на семейството има своята четка за зъби с различен цвят и може да я използва, без да се съобразява с останалите и по всяко време. При пътуване удобството е значително по-голямо.

По отношение на цената – инвестицията в електрическата четка за зъби е значително по-голяма. Каквато и четка да изберете, не забравяйте да я подменяте с нова на всеки 2 месеца!

назад ...

Скъпите четки за зъби и води за уста за прахосване на пари

Водещ зъболекар твърди, че последиците от заболяването на венците са преувеличени, за да се продават повече води за уста и скъпи четки за зъби.

Пол Бачлър, старши преподавател в денталното отделение на Университетския колеж в Лондон настоява, че пародонтозата - или периодонтит - е нормална част от остаряването и кървенето по време на миене на зъби не означава, че вашите зъби ще опадат...

прочети повече ...

Какво говорят за общото здраве зъбните ви проблеми

Денталните проблеми може да са признак на сериозно заболяване, предупреждават експерти.

От цвета на зъбите до състоянието на венците – устата може да разкрие много за цялостното ви здраве, казва д-р Самир Пател, водещ зъболекар от Лондон. Дори малки стоматологични състояния понякога може да са признак на по-сериозни здравни проблеми, предупреждава той.

Тук д-р Пател изтъква някои основни предупредителни знаци...

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Септември

Август

Юли

Май

Април

Март

Търси в статии